news.church.ua

В Українській Православній Церкві заявили про силове захоплення храму на честь святої праведної Анни села Кути Тернопільської єпархії. Відповідна інформація розміщена на офіціному сайті УПЦ.  

Зокрема повідомляється, що 14 вереся на церкві був зрізаний замок, її захоплено представниками УПЦ КП, які не пускають туди віруючих УПЦ – законних власників храму.

В УПЦ також звертають увагу не те, що храм у Кутах був зачинений близько півроку назад, а бажання заволодіти ним представники УПЦ КП виявили у грудні минулого року, коли намагалися захопити.

Відео дня

Тоді пропозицію віруючих УПЦ допомогти побудувати для громади УПЦ КП храм в Кутах відхилили. Прихильники УПЦ КП оцінили наявний храм у 5 млн. грн. і заявили про те, що бажають отримати "компенсацію".

У Тернопільському господарському та Львівському апеляційному судах констатували, що через відсутність формального документу – довідки про введення храм в експлуатацію – віруючим УПЦ храм не належить.

Проте громада села Кути не полишає надії на справедливість у справі захисту власного храму. Вони мають на меті подати апеляцію на рішення суддів у Вищий господарський суд України та у європейські інстанції, оскільки факт помилковості рішень кількох регіональних судів нещодавно вже мав місце.

Наразі віруючі збираються на богослужіння у пристосованому приміщенні – наметі, встановленому мешканцями села на приватній території.