Хресна хода пройшла вулицями Хуста. Фото: news.church.ua

У закарпатському місті Хуст 21 серпня відбулася традиційна щорічна хресна хода, яку очолили митрополит Хустський і Виноградівський Марк та керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Хустська хресна хода зібрала кілька тисяч людей. Фото: news.church.ua

Хресна хода, яка зібрала більш ніж дві сотні священнослужителів та декілька тисяч мирян, пройшла вулицями міста, з молитвою за мир у державі й на Закарпатті та за український народ. Під час ходи містом були пронесені шановані образи Нанківської ікони Божої Матері, Карпаторуських святих, а також мощі багатьох інших святих.

Після завершення хресної ходи у кафедральному соборі на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, митрополит Хустський і Виноградівський Марк подякував усім присутнім за участь. Також Його Високопреосвященство подякував і представникам влади міста Хуст за дбайливе керівництво містом і виголосив архіпастирську настанову пастві.

Відео дня

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній також привітав усіх присутніх і звернув увагу на те, що кожному треба не стати байдужим до благодаті Божої, адже саме хресна хода засвідчує небайдужість віруючих у справі спасіння.

Насамкінець урочистостей  все кількатисячне зібрання проспівало многоліття архіпастирям, духовенству, владі міста та боголюбивому українському народу, після чого священнослужителі помазали народ освяченим єлеєм.