Икона с острова Кипр будет храниться в храме Благовещения Пресвятой Богородицы. Фото: fotoinform.net

З острова Кіпр у храм міста Кропивницький Кіровоградської області 10 серпня привезли ікону свтої великомучениці Ірини. Ікона подарована місту іконописцями Кіпрської православної церкви, повідомляють Новини Кіровограда.

Икона святой Ирины написана выходцами из Кропивницкого. Фото: fotoinform.net

«Дана подія об'єднує людей нашого міста. Ця ікона є дуже цінною для нас, тому що вона написана іконописцями, які є нашими земляками, з Кіровограда, але зараз проживають на території Кіпру. Вона постійно буде знаходитися в нашому храмі»,- повідомив клірик собору Благовіщення Пресвятої Богородиці ієрей Роман Загоруйко.

Фото: fotoinform.net

Відео дня

«Сьогодні у нас велике свято. Вважаю, що шанування святих – це важливо для наших віруючих, тому сьогодні, коли перебуває така святиня на нашу землю, наш храм, наші серця переповнені і любов'ю і хвилюванням, ми дуже раді цьому»,- зазначила парафіянка храму Ірина Чубаченко.

Фото: fotoinform.net

«Сьогодні важко переоцінити подію, тому що для нас для всіх городян і гостей міста, які зустрічатимуть ікону святої Ірини – це велика честь, це велике свято»,- підкреслила парафіянка Ірина Білінська.

У свою чергу віруюча Ніна зазначила: «Наше місто удостоїлося величезної честі прийняти цю святу ікону. Великомучениця Ірина — покровителька не тільки Ірин, але і всіх дівчат і жінок. Хто за неї молиться, у того абсолютно змінюється доля, вона відмучилася за всіх».

На честь цієї події у храмі в цей день відбувся молебень. Віруючі молилися за мир і благополуччя в країні і в кожній родині.