Брифиг с управляющим делами УПЦ митрополитом Антонием в Киево-Печерской лавре  по итогам Крестного хода 27 июля. Фото Дмитрий Михно.

У Хресній ході Української Православної Церкви та в урочистостях у Києво-Печерській лаврі взяли участь 100 тис вірних.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, у Хресній ході взяли участь понад 80 тис осіб і близько 20 тис вірних зустрічали ходу в Києво-Печерській лаврі.

Відео дня

«Божою милістю Господь зібрав для молитви понад 80 тисяч прочан. Саме стільки людей, за підрахунками, йшло від підніжжя пам'ятника князю Володимиру - до Києво-Печерської лаври. Враховуючи те, що дуже багато людей чекало хрестоходців, вже біля Києво-Печерської лаври, можна сказати, що сьогодні тут з нами святкує близько 100 тисяч наших вірних», - про це заявив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Нагадаємо, що в Києві на Європейській площі сьогодні, 27 липня, відбулася урочиста зустріч двох Хресних ходів зі Сходу і Заходу України, що ознаменувалась дзвоном трьох українських лавр.

Зустрівшись, учасники Хресної ходи піднялися на Володимирську гірку, де Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу звершив молебень.

Під час Хресної ходи з Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври Предстоятель УПЦ зробив невелику зупинку на вулиці Грушевського, на місці загибелі активістів Майдану. Митрополит Онуфрій поклав квіти та звершив заупокійну літію.