Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій в ніч з 21 на 22 липня освятив печерний храм на честь засновника чернецтва на Русі преподобного Антонія Печерського в скиту «Ксилургу» Афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як повідомлялося раніше, завтра вночі, до дня пам’яті святого Антонія, Його Блаженство очолить всенічне бдіння в Покровському соборі Свято-Пантелеімонова монастиря.

23 липня Блаженніший Митрополит Онуфрій з членами делегації Української Православної Церкви та насельниками Афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря вирушать до Києва для продовження ювілейних урочистостей.

Відео дня

Нагадаємо, вчора в Свято-Пантелеімонівському монастирівідбулася урочиста зустріч делегації УПЦ, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій. Духовенство Української Православної Церкви прибуло на Святу Гору щоб очолити святкування на честь преподобного Антонія Печерського та 1000-річчя давньоруського чернецтва. З собою члени делегації привезли ікону преподобного Антонія, освячену напередодні.

За переданням, саме в давньоруській обителі «Ксилургу», що нині є скитом Афонського Свято-Пантелеімонова монастиря, біля престолу стародавнього Успенського собору прийняв чернечий постриг преподобний Антоній Печерський. В цьому монастирі, заснованому рівноапостольним князем Володимиром і Візантійським імператором Василієм II, більше 1000 років тому почалася історія давньоруського чернецтва.