1

Центр інформації Української Православної Церкви відкрив акредитацію журналістів центральних та регіональних ЗМІ на cвяткові заходи 24-28 липня в Києві з нагоди Дня хрещення Київської Русі та 1000-ліття Давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон.

Акредитація триватиме до 25 липня, 21.00, після чого списки для отримання перепустки на події, будуть закриті.

Акредитовані ЗМІ отримають спеціальні перепустки та матимуть оперативну інформацію з усіма подробицями про події, час та місце проведення заходів.

Відео дня

24 липня о 08.15 у Києво-Печерській лаврі відбудеться брифінг з афонськими монахами та зустріч унікальної ікони "Благословення Святої Гори Афон" із зображенням Богородиці та святих угодників, життя яких пов’язано з Україною. До України з Афону ікону доставить офіційна делегація УПЦ.

Також цього дня о 16.00 у Трапезному храму Києво-Печерської лаври відбудеться відкриття міжнародної фотовиставки про історію Святої Гори «Подорож до Афону» з презентацією тематичних книжкових видань. Під час відкриття фотовиставки звучатимуть афонські піснеспіви у візантійській традиції.

27 липня о 12.30 на Європейській площі столиці відбудеться урочиста зустріч двох Хресних ходів зі Сходу та Заходу України, які очолять намісники лавр. Разом вони попрямують на Володимирську гірку.

Водночас, о 12.30, на Володимирській гірці розпочнеться брифінг для акредитованих представників ЗМІ.

О 13.00 на Володимирській гірці почнеться молебень, який очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу. В урочистостях візьмуть участь представники державної влади та уряду України.

О 13.30 розпочнеться багатотисячна хресна хода з чудотворними іконами: від Володимирської гірки – до Києво-Печерської лаври. Під час Хресної ходи Блаженніший зробить одну невелику зупинку (подробиці - акредитованій пресі).

Центр інформації УПЦ, звертаючи увагу на досвід минулого року, просить телеканали та інформаційні агентства акредитувати на події 27 липня, по можливості, дві знімальні групи. Одна знімальна група може залишитися на Європейській площі і побачити події, які відбуватимуться тут о 12.20-12.40 та біля 14.00-14.20. Інша - зможе потрапити на брифінг та відзняти молебень на Володимирській гірці.

Через велику кількість людей минулого року ЗМІ, які були на Володимирській гірці намагалися, але не встигли потрапити на вулицю Грушевського - до місця загибелі активістів Майдану, де Предстоятель УПЦ поклав квіти і звершив панахиду.

27 липня о 17.00 біля Успенського собору, на площі, почнеться Всенічне бдіння.

Також планується брифінг намісників трьох лавр України, про який акредитованим ЗМІ буде повідомлено додатково.

28 липня о 08.15 у Києво-Печерській лаврі почнеться брифінг з нагоди Дня хрещення Київської Русі і прославнення преподобного Іоанна Вишенського - відомого українського письменника, який 40 років подвизався на Афоні.

О 09.00 на площі перед Успенським собором почнеться святкова Божественная літургія.

Акредитація ЗМІ обов’язкова. Заявку надсилати за адресою church.information.center@gmail.com та повідомляти про відправлення за телефонами (066) 095 14 76 або (068) 876 50 96.

Акредитація триває до 25 липня, 21.00. Заявка має містити наступну інформацію: ПІБ представника ЗМІ (без скорочень), його посаду, контактний телефон, електронну адресу, назву події, на яку відбувається акредитація.

До уваги журналистів! На святкових заходах при собі обов’язково мати перепустку, паспорт і посвідчення редакції, від якої акредитовано особу.

Акредитовані журналісти зможуть отримати перепустки з поміткою “Преса” 25 липня з 10 до 21 години у Києво-Печерській лаврі, корпус 70-А.

Для отримання перепустки потрібно пред’явити журналістське посвідчення ЗМІ та паспорт.