До Всеукраїнської хресної ходи миру, любові та молитви за Україну, яка стартує 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської лаври, приєднається близько 10 тисяч православних віруючих.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, посилаючись на куратора хресної ходи протоієрея Віктора Земляного, близько 200 чоловік пройдуть весь шлях: від Почаївської лаври до Києва, проте шляхом маршруту до них планують приєднатися багато паломників.

«Хресна хода розпочнеться о 6 ранку з молебню в Почаївській лаврі. Всіх учасників покроплять святою водою, і ми вийдемо в місто Кременець. Там нас зустрінуть священики, миряни і черниці Богоявленського жіночого монастиря. Очікується близько 700 осіб. Разом з ними ми продовжимо хресну ходу по місту. В Житомирі до нас приєднаються близько 50 чоловік на автобусі. А в селі Вілія Острозького району Рівненської області нас обіцяють зустріти ще 500 чоловік з навколишніх сіл. Таким чином, по ходу всього маршруту в хресній ході пройдуть не менше 10 тисяч осіб», - розповів протоієрей Віктор Земляний.

Відео дня

Також він додав, що протягом усього шляху людей буде супроводжувати поліція і медичні працівники.

«Поліція вже підтвердила, що буде супроводжувати людей в кожній області по маршруту хресної ходи. Також буде чергувати медсестра зі всіма необхідними медикаментами, а за учасниками молитовного ходу буде їхати автобус, в якому буде вода, харчі і там же паломники зможуть залишити свої речі», - розповів протоієрей Віктор Земляний.

Загальна протяжність маршруту хресного ходу з Почаївської лаври до Києва складе 438 кілометрів. Його учасники побувають у Кременці, Шепетівці, Житомирі, Коростишеві та інших містах і селах Західної України.

Як повідомлялося, 27 червня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх православних християн приєднатися до Всеукраїнської хресної ходи миру, любові та молитви за Україну.

Молитовний хід стартував на сході України зі Свято-Успенської Святогорської лаври 3 липня, а на заході України стартує 9 липня з Свято-Успенської Почаївської лаври.

«Цей Хресний хід, який одночасно почнеться із Заходу і Сходу, пройде по всій нашій державі. Він фактично об'єднає Україну, адже Православна Церква завжди була і є такою силою, яка об'єднує всіх людей нашої країни.

Ми повинні, відкинувши гнів, ненависть, злість, а озброївшись любов'ю і прощенням, посилити свій подвиг молитви: щоб перестали литися материнські сльози, щоб діти не залишалися сиротами, жінки - вдовами, щоб молодь не ставала інвалідами, щоб наші міста і села не були зруйновані, а дома - покинуті. Саме така мета Всеукраїнської хресної ходи - ходи миру, любові та молитви за Україну», - зазначив Митрополит Онуфрій у своєму зверненні до вірних УПЦ.

27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі і пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, дві хресних ходи зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і паломниками з усієї України пройдуть до Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі, де відбудуться урочисті богослужіння. Хресні ходи супроводжуватимуть чудотворні ікони Божої Матері «Почаївська», «Святогірська» та інші шановані святині.