В рамках благодійної акції

В рамках благодійної акції «Тепло Сонця Правди» Українська Православна Церква зібрала понад 25 тис грн на апарат параінфрачервоної спектроскопії для дитячої лікарні «Охматдит».

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на настоятеля київського храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері протоієрея Дмитра Гарчука, його громада збирала кошти спільно з парафіянами храму Почаївської ікони Божої Матері протягом трьох місяців. 

Повна вартість такого обладнання - 24 тис євро. 

Відео дня
Апарат для параінфрачервоної спектроскопії допоможе своєчасно діагностувати порушення функцій головного мозку в новонароджених

«Торік волонтери благодійного фонду імені святителя Луки (Войно-Ясенецького) домовилися про придбання цього апарату, який допоможе своєчасно діагностувати порушення функцій головного мозку у новонароджених дітей. Але він був наданий медичною фірмою під виплату. Фірма поставила лікарів перед вибором: або вони вносять перший платіж, або апарат забирають. Тоді ми і допомогли. Надалі ми плануємо проводити подібні акції, щоб допомогти медикам остаточно викупити апарат», - пояснив протоієрей Димитро Гарчук.

Милосердя - одна з небагатьох речей, яка дуже швидко і потужно об'єднує нас, як народ

На думку голови Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Діханова, такі акції важливі для порятунку не лише дітей, а й дорослих.

«Сьогодні в суспільстві занадто багато факторів, які поділяють людей, а милосердя - це те, що дуже швидко і потужно об'єднує усіх нас», - підкреслив протоієрей Владислав Діханов.

Апарат для параінфрачервоної спектроскопії допоможе лікарям своєчасно діагностувати порушення функцій головного мозку у новонароджених дітей.

Акції планують повторювати, щоб допомогти остаточно викупити апарат