До Дня захисту дітей єпархії УПЦ провели по всій Україні благодійні акції

У перші дні літа представники єпархій Української Православної Церкви передали допомогу для сиріт і дітей з обмеженими можливостями. Благодійні акції проводилися по всій Україні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

2 червня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницький обласний центр реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» і привітав дітей, лікарів та вихователів центру зі святом Пасхи Христової та Міжнародним днем захисту дітей, після чого передав директору матеріальну допомогу на розвиток закладу. Діти вітали Його Високопреосвященство віршами та піснями, які вони приготували спеціально до приїзду владики. Кожний з дітей отримав від владики солодкі подарунки.

До Дня захисту дітей єпархії УПЦ провели по всій Україні благодійні акції

31 травня та 1 червня заступник голови Відділу соціального служіння та благодійництва Миколаївської єпархії протоієрей Ігор Голуб відвідав дітей-інвалідів та сиріт соціальних і медичних закладів Миколаїва та області. Зокрема, священик побував у Обласному дитячому психіатричному відділенні, центрі допомоги новонародженим «Колиска надії», Степовському будинку-інтернаті та будинку для дітей з обмеженими можливостями. Отець Ігор передав від єпархії допомогу вихованцям закладів: ліки, гігієнічні засоби, предмети першої необхідності, духовну літературу, іграшки та солодощі. Вітаючи кожного з Днем захисту дітей, священик побажав юним пацієнтам благословення Божого, одужання, здоров’я, а співробітникам закладів сил та терпіння.

Відео дня
До Дня захисту дітей єпархії УПЦ провели по всій Україні благодійні акції

2 червня, з благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, у Кіровограді на території храму Благовіщення Пресвятої Богородиці відбулося благодійне дитяче свято «Білої квітки». Для малечі, в тому числі дітей з обмеженими можливостями, відбувся концерт творчих колективів музичних і хореографічних шкіл міста. Юні учасники святкового заходу мали змогу долучитися до ігор і майстер-класів і частування за солодким столом.

До Дня захисту дітей єпархії УПЦ провели по всій Україні благодійні акції

31 травня з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, єпископ Южненський Діодор взяв участь у святковому заході з нагоди 10-річчя від дня заснування дитячого будинку “Перлинка”. Від імені правлячого архієрея Його Преосвященство привітав присутніх з ювілеєм і відзначив архіпастирськими грамотами благодійників і керівництво дитячого будинку. Для гостей відбувся святковий концерт, який підготували вихованці закладу.

До Дня захисту дітей єпархії УПЦ провели по всій Україні благодійні акції

1 червня, у День захисту дітей, керівник Лікарняного відділу Сумської єпархії протоієрей Василь Коровець і настоятель Хресто-Воздвиженського храму протоієрей Олександр Грущак передали в неврологічне відділення дитячої міської клінічної лікарні Святої Зінаїди ходунки-ролятори. Того ж дня від імені юних парафіян Свято-Георгіївського храму с. Біловоди священики парафії роздали хворим дітям подарунки пам’ятні фігурки.