Протоиерей Георгий Гуляев

Штатні клірики УПЦ не беруть участі у військових діях на Сході України.

Про це сказав протоієрей Георгій Гуляєв на XI конференції молодіжних відділів УПЦ, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Відпочатку Українська Православна Церква посіла миротворчу позицію. Дії УПЦ спрямовані на те, щоб виконувати гуманітарну місію. Єпархії УПЦ забезпечують жителів Донецької області гуманітарними вантажами: продуктами, одягом, медикаментами. Особливу місію несе Святогірська Свято-Успенська лавра. Вже майже 2 роки понад 350 біженців перебувають на утриманні лаври», - повідомив Георгій Гуляєв.

Відео дня

«З самого початку війни, коли Донецьк був занурений в хвилювання і безвладдя, священики, які залишилися на місцях зі своїми парафіянами, підтримували людей. Для того, щоб люди не впадали у відчай, розпач, на території військового конфлікту знаходяться наші священики. Війна - це ненормальний стан. І ми маємо спрямувати всі зусилля на те, щоб припинити цю війну», - сказав отець Георгій.

За словами священика, важливо звернути увагу на людей, які перебувають у так званій сірій зоні.

«Умовно ця територія контрольована, але де-факто через бойові дії там люди позбавлені того, що необхідно для нормального існування. І там теж є наші храми і наші священики, які ділять з людьми їх біди і негаразди», - розповів отець Георгій.

До жовтня 2015 року Георгій Гуляєв очолював прес-службу Донецької єпархії УПЦ і служив в одному з донецьких храмів. Наразі він очолює молодіжний відділ Херсонської єпархії УПЦ.