Фото molodost.in.ua

Об'єднати країну можуть молоді українці. Про це сказав голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Іона (Черепанов), коментуючи відкриття ХІ Всеукраїнської конференції голів молодіжних відділів і організацій Української Православної Церкви, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Потенціал молоді великий, головне - спрямувати його в потрібне русло. Молодь в усі часи була рушієм змін у суспільстві, причому як позитивних, так і деструктивних. Хотілося б, щоб молодь України займала творчу позицію і зуміла об'єднати те, що зруйновано. І наша країна стала єдиною і мирною», - сказав єпископ Іона.

У свою чергу Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Онуфрій у вітальному слові до учасників конференції підкреслив важливість роботи з молоддю для майбутнього всієї України.

Відео дня

«Наша Батьківщина переживає непросту історичну епоху, майбутнє Церкви і країни багато в чому залежить від того духовного і морального вибору, який зроблять сьогодні молоді люди. Трудіться, працюйте з молоддю, шукайте нові форми взаємодії, щиро і відкрито говоріть на будь-які хвилюючі її теми», - сказав митрополит Онуфрій.

В XI Всеукраїнській конференції голів і працівників молодіжних відділів і організацій УПЦ, яка почала роботу 30 травня в селищі Лазурне Херсонської області, беруть участь близько 100 осіб з усіх регіонів України.

У ході конференції будуть розглянуті питання служіння священиків в зоні АТО, розглянута програма допомоги бездомним, робота місіонерських організацій. Також будуть представлені молодіжні проекти з усіх регіонів України та ближнього зарубіжжя. Делегація Білоруської Православної Церкви представить свої екологічні проекти.

Конференція триватиме до 2 червня.