Делегація військового духовенства УПЦ відвідала країни Закавказзя

13 - 25 травня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відбулася планова паломницька подорож делегації Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України до країн Закавказзя. Делегацію очолив голова Синодального військового відділу УПЦ митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Метою поїздки було вивчення досвіду організації служби військового духовенства в цих країнах і відвідування християнських святинь Закавказзя, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Синодального військового відділу.

Протягом двох днів делегація перебувала в Азербайджані, де її гостинно зустрів архієпископ Бакинський і Азербайджанський Олександр. Паломники побували на місці мученицької смерті апостола Варфоломія, ознайомилися з архітектурними та культурними пам’ятками Баку, а також мали зустріч з послом України в Азербайджані паном Олександром Міщенком.

На території Грузії паломники відвідали Мцхету, монастир Светіцховелі, де зберігається частина хітона Христа, монастир Джварі та храм Сіоні, головною святинею якого є хрест святої рівноапостольної Ніно – хрестительниці Грузії.

Відео дня

Програма перебування делегації відділу у Вірменії була погоджена і відбувалася у тісній взаємодії з головним капеланом Збройних сил Вірменії єпископом Вартанесом, тому паломники мали можливість ознайомитися з досвідом організації капеланської служби, безпосередньо поспілкуватися з вірменськими капеланами.

Делегація військового духовенства УПЦ відвідала країни Закавказзя

Тут паломники відвідали монастирі та храми Ахпат, Санаін, Одзун, побували у монастирях Дадіванк, де апостол Фома висвятив перших єпископів, Гандзасар, де зберігається частка глави Іоанна Хрестителя, відвідали монастирі Татєв, Гегард, руїни храму Звартноц, храми Святої Ріпсіме і Святої Гаяне.

В монастирі Ечміадзін, який є резиденцією патріарха, делегацію прийняв Святіший Герегін ІІ, Верховний Патріарх і Католікос всіх вірмен. Під час зустрічі патріарх, в тому числі, висловив подяку за молитовну підтримку миру в регіоні, побажав миру та злагоди народу України.