"Афон - за межами цього світу" - це назва нового документального фільму про життя ченців на Святій Горі в Греції, показ якого стартував у травні в австрійських кінотеатрах. Про це повідомляє сайт "Православний спадок України на Святій Горі Афон".

ВІДЕО

Всупереч звичайній суворій забороні зйомок на Афоні, творцям вдалося отримати спеціальний дозвіл Вселенського Патріарха Варфоломія I.

Відео дня

Протягом трьох років знімальна група на чолі з режисером Пітером Барделе і Андреасом Мартіном спостерігала раніше невідомі сторони духовного, але насиченого життя на Афоні. Результат цієї вражаючої роботи можна побачити в австрійських кінотеатрах.

На півострові Афон понад 2 тис. монахів ізольовані від зовнішнього світу. Вони живуть в 20 монастирях з більш ніж 1000-річною традицією. На Святу Гору жінкам доступ не дозволений і туристи тут не вітаються. Тільки послушники і паломники, які жадають усамітнення і споглядання, отримують візу.

- Час на Афоні проходить більш насичено, ніж за той же період у великому місті Гамбург або Відень. Ми відчуваємо себе там вільно, хоча суворо дисципліноване життя і повний послух ігуменові в звичайному розумінні суперечать сучасним уявленням про свободу, - сказав Пітер Барделе.

За матеріалами athos-film.com, erzdioezese-wien.at, kurier.at та ін.

Фото athos-film.com