Делегация УПЦ ожидает схождения Благодатного Огня в храме Гроба Господня в Иерусалиме. Фото: Центр информации УПЦ.

Благодатний вогонь, який офіційна делегація Української Православної Церкви привезла в Україну, вже доставлений в найвіддаленіші куточки країни, а також у Крим і в зону бойових дій на Сході України.

ВІДЕО

Як зазначає керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), у Церкві сподіваються, що Благодатний вогонь стане символом року миру в Україні, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Відео дня

ВІДЕО

"Єрусалим в перекладі з івриту - "місто миру". І саме в цьому місті відбувається чудо сходження Благодатного вогню - свідчення любові і благословния Божого. Хотілося б, щоб Господь через Благодатний вогонь зігрів серця українців. Щоб Господь торкнувся кожного серця і повернув віру в Бога, віру в іншу людину. Україна - християнська країна і переважно православна. Нам потрібно навчитися жити по вірі і берегти один одного. Ми сподіваємося, що в цьому році Благодатний вогонь стане символом року миру, який Господь благословить нам прожити", - сказав митрополит Антоній.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, 30 квітня офіційна делегація УПЦ доставила Благодатний вогонь в Україну. З Києва Благодатний вогонь був доставлений в усі єпархії УПЦ, щоб всі змогли відчути радість, яка відбулася на Святій Землі.