У четвер Світлої седмиці встановлено день пам'яті преподобної Анастасії Києво-Покровської. Намісник Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел очолив Божественну Літургію в Нікольському соборі Покровського жіночого монастиря міста Києва, де знаходяться мощі преподобної Анастасії, повідомляє lavra.ua.

Його Високопреосвященству співслужили єпископи Фастівський Даміан, Ірпінський Климент, Золотоніський Іоанн, а також духовенство та гості монастиря в священному сані.

Преподобна Анастасія Київська є засновницею Покровської обителі. Ще до чернецтва преподобна Анастасія прославилася своїми добрими справами, заснувавши громаду сестер милосердя в Санкт-Петербурзі, відкривши притулок для сиріт, фельдшерське училище та інші богоугодні заклади. Господь послав матінці Анастасії тяжку хворобу, яка дивним чином відступила після заснування нею Покровської обителі.

Відео дня

Преподобна Анастасія померла у вівторок Світлої седмиці. І зараз її милосердя, її молитовне заступництво є прикладом для наслідування.

Після Літургії навколо храму був здійснений хресних хід. По завершенні богослужіння митрополит Павел привітав всіх присутніх з цим значимим для Свято-Покровського монастиря і міста Києва святом, подякував матінку ігуменю Каллісфену за її праці та молитви.