Віруючі Кременчуцької та Сєверодонецької єпархій Української Православної Церкви передали військовослужбовцям ЗСУ пасхальні подарунки: паски, яйця, солодощі, засоби особистої гігієни та багато іншого. Діти передали захисникам Вітчизни до свята зворушливі малюнки, повідомляє Інофрмаційно-просвітницький відділ УПЦ.

2 травня, глава військового відділу Кременчуцької єпархії протоієрей Костянтин Маслов традиційно звершив освячення пасок у розташуванні місцевого 107-го реактивно-артилерійського полку і військової частини № 3059 Національної гвардії України.

Благословивши військовослужбовців, священнослужитель запалив кожному захиснику Вітчизни свічку від Благодатного вогню, привезеного напередодні Світлого Христового Воскресіння з храму Гробу Господнього в Єрусалимі. Отець Костянтин передав військовим привітання від єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая.

Відео дня

Того самого дня, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим відвідав Луганський прикордонний загін, що знаходиться в Старобільську. Архієрей привітав прикордонників зі Світлим Святом Христового Воскресіння.  З побажаннями любові, доброго здоров’я Преосвященний владика роздав присутнім паски.

Керівник Відділу по взаємодії зі збройними силами Сєверодонецької єпархії ієромонах Арсеній (Складанюк) відвідав військову частину № 3032 ЗСУ.

Священномонах звернувся з вітальним словом і проповіддю до воїнів після чого звершив чин молебню на Святу Пасху, освятив паски і приношення, окропив святою водою особовий склад і казармені приміщення частини.