30 квітня о 19.00 - 20.00 (орієнтовний час прибуття) у залі офіційних делегацій аеропорту Бориспіль відбудеться зустріч Благодатного Вогню, який доставить в Україну з Ізраїля офіційна делегація Української Православної Церкви.

Планується підхід преси до голови офіційної делегації – керуючого справами УПЦ митрополита Антонія (Паканича). Також у залі офіційних делегацій будуть присутні священнослужителі, яким буде переданий Благодатний Вогонь для розповсюдження іншими єпархіями України.

О 23.00 годині в Києво-Печерській лаврі Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій роздасть Благодатний Вогонь тисячам віруючих, які прийдуть на нічне Великоднє богослужіння.

Відео дня

Акредитацію проводить Центр інформації УПЦ  за тел. (066) 095 14 76.

Увага! Акредитація закривається 29 квітня о 16.00. Акредитовані журналісти зможуть потрапити на святкові події за списками, пред`явивши редакційні посвідчення.

*** У Велику Суботу християни усього світу з особливим благоговінням очікують дива, яке протягом сторіч з року в рік відбувається в Єрусалимі напередодні Православного Великодня - сходження Благодатного Вогню в храмі над Гробом Господнім. За давнім переданням щорічне таємниче загоряння дивовижного вогню на Святій Землі є знаком милості Божої, яка сповіщає про турботу Господа та дає віруючим надію на те, що Бог ще на рік продовжує буття світу.