У Кременчуці (Полтавська обл.) cьогодні, у Чистий четвер, у районі річкового вокзалу був урочисто відкритий Храм Андрія Первозванного УПЦ.

Як розповів секретар Кременчуцької єпархії отець Віктор, храм відкритий на місці будівництва майбутнього Кафедрального собору Кременчуцької єпархії УПЦ.

ВІДЕО (з сайту kremen.today).

Відео дня

Першу службу в храмі очолив єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай. На Архієрейській Божественній літургії на честь відкриття храму, яку відслужив єпископ Миколай, були присутні представники міської влади на чолі з мером Кременчука Віталієм Малецьким.

Після закінчення богослужіння Владика Миколай відзначив, що рішення про відкриття храму в Великий (Чистий) четвер, було прийнято з тим, щоб на цьому освяченому місці на Великдень уже звучали великодні молитви.

Секретар єпархії розповів, що зараз оформляються документи для будівництва Кафедрального собору.

«Собор буде будуватися на кошти благодійників. Якщо Богу буде угодно, то цього літа будуть закінчені роботи по документації і восени можна приступати до будівництва», - повідомив отець Віктор.

Нагадаємо, 8 листопада 2013 року в Кременчуці пройшов Хресний хід і було освячено місце будівництва майбутнього Кафедрального собору на березі Дніпра. На місці майбутнього собору був встановлений Хрест і звершено богослужіння.