news.church.ua

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов прокоментував законопроект № 4511 «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором».

Даний проект Закону 22 квітня внесли на розгляд Парламенту 13 депутатів, серед яких Олександр Бригинець.

Відео дня

«Я разом з нашим антиокупаційним депутатським об’єднанням НАСТУП вніс проект Закону (4511)», – написав нардеп у себе на сторінці в фейсбуці 24 квітня.

Неоднозначні коментарі Бригинця викликали ажіотаж та інтерпретації у ряді ЗМІ. Вже декілька днів в інтернет-просторі активно тиражують інформацію про те, що даний законопроект нанесе удар саме по Українській Православній Церкві.

«Варто зазначити, що ті, хто про це говорить знову бажане хочуть видати за дійсне», – підкреслює голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

Адже, як пояснює юрист, «центр Української Православної Церкви знаходиться у Києві, а Її засновником виступає Собор Української Православної Церкви».

«Враховуючи позицію одного із ініціаторів законопроекту, дійсно, припускаю, що він направлений в першу чергу на втручання у діяльність УПЦ», – зазначив протоієрей Олександр.

Він також звертає увагу на те, що на даний момент текст даного законопроекту не опубліковано. «Тож по суті й коментувати поки що нічого», – резюмує голова Юридичного відділу УПЦ.

За матеріалом Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ