athos-ukraine.com

Грецький святий преподобний Георгій, митрополит Митиленський, день пам'яті якого Українська Православна Церква відзначає 20 квітня, мав дар чудотворіння, виганяв нечистих духів і зцілював невиліковні хвороби. Літописці порівнювали його життя з життям ангела.

З ранніх років він вів чернечий спосіб життя. Під час царювання Лева Ісаврянина (716 – 741 рр..) святий зазнав гонінь від іконоборців і його стали звати Сповідником.

Святий Георгій був зведений на архієрейську кафедру міста Мітілени (Mytilene) - головного міста грецького острова Лесбос.

Відео дня

Все життя преподобний Георгій був взірцем цноти і чистоти.

Він мав дар від Господа зцілювати у людей невиліковні хвороби. Преподобний Георгій виганяв нечистих духів. Святитель завжди допомагав всім нужденним.

У 815 році, під час царювання іконоборця Льва Вірменина (813-820 рр.), митрополит Митиленський був засланий до Херсонесу, де завершив свій земний шлях.

Переказ оповідає, що в годину його смерті над Митиленою засяяла яскрава зірка, яку було видно і на Лесбосі. По цій зірці люди дізналися про блаженну кончину їхнього пастиря - святого Георгія.

Для «УНІАН-Релігії» - БФ «Православний спадок України на Святій горі Афон».