Українська Православна Церква закликає владу не підтримувати проведення в Києві публічних акцій «ЛГБТ-спільноти». Про це заявив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Люди, вражені тяжкою духовною недугою, поводяться зухвало по відношенню до здорової частини суспільства. Демонструючи і пропагуючи те, чого потрібно соромитися, вони ображають інших людей, порушуючи тим самим їхні права», – сказав митрополит.

Він відзначив, що останнім часом так звані «борці з дискримінацією» все активніше спекулюють на темі європейської інтеграції.

Відео дня

«Гасло Європейського союзу – «єдність у різноманітності». Чому ж ми повинні сліпо копіювати те, що суперечить тисячолітнім моральним засадам і традиціям нашого народу? Очевидно, більш розумно було б нам і європейцям переймати одні в одних те хороше, що ми накопичили за віки», - сказав митрополит Антоній.

Він нагадав, що європейська цивілізація сформувалася на християнській основі, «тому істинні історичні європейські цінності – це моральність і традиційна сім'я».

Керуючий справами УПЦ закликав владу столиці не підтримувати заплановані акції ЛГБТ.

«Гріх протиприродних відносин, який сьогодні так наполегливо «просувають» у маси, називається содомським. Це від назви одного їх старозавітних міст – Содому і Гоморри, в яких він був дуже поширений. Коли міра беззаконня їх була переповнена, Господь пролив на Содом і Гоморру сірку і вогонь. Тепер це дно Мертвого моря. Хочу закликати всіх замислитися: якої долі ми бажаємо нашим містам і нашій країні?», – сказав владика Антоній.

«Активність прихильників содомії зростає з останніми тижнями Великого посту. У ці важливі для християн дні хочу побажати всім, хто заблукав, просвітитися світлом Христового Воскресіння і віднайти надію на вічне життя», – підкреслив митрополит Антоній.

Як повідомлялося, в кінці квітня або на початку травня в Києві «ЛГБТ-спільнота» планує провести так званий «Фестиваль рівності». Організатори обіцяють узяти реванш за невдалу спробу проведення аналогічної акції у Львові 19 березня. Вони заявляють, що в столиці розраховують на підтримку влади і поліції.