athos-ukraine.com

У найближчі дні духовенство Київської єпархії Української православної церкви відправиться в паломницьку поїздку на Афон.

Подорож на Святу Гору організовано паломницькою службою «Панагія» при Благодійному фонді «Православний спад на Святій Горі Афон».

У передвеликодній період паломники відвідають афонські монастирі, візьмуть участь в богослужіннях і зможуть поспілкуватися з афонськими ченцями.

Відео дня

«Людина, яка хоча б раз в житті побували на Афоні, вже ніколи не зможуть жити, як раніше, адже Свята Гора несе в собі велику силу, будучи символом духовності і віри. Дуже хочеться, щоб якомога більше священнослужителів могли потрапити на цю благодатну землю. Тому ми забезпечуємо паломницькі поїздки для священнослужителів і мирян. Наша служба вже організувала прощу для трьох груп священнослужителів. Зараз у передвеликодній період відбудеться наступна поїздка», - розповів засновник Благодійного фонду «Православний спадок на Святій Горі Афон» Дмитро Ворона.

Він також додав, що фонд ставить перед собою мету – допомогти сільському духовенству відвідати Афон, щоб долучиться і познайомиться з багатовіковим духовним життям і культурою Святої Гори.

athos-ukraine.com