Фото athos-ukraine.com

Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ Галерея «Соборна» та Благодійний фонд «Православний спадок України на Святій Горі Афон» проводять «Виставку-конкурс дитячої творчості», присвячену великому святу Великодня. Про це повідомляється на сайті фонду.

Мета проведення заходу - популяризація традицій народного мистецтва серед дітей та підлітків, виявлення та підтримка талановитих школярів, формування практичних умінь і навичок у дітей з виготовлення композицій та виробів, які символізують свято Пасхи, а також сприяння розвитку творчих здібностей, виховання естетичного та художнього смаку.

Взяти участь в конкурсі можуть вихованці недільних шкіл, шкіл-інтернатів, дитячих будинків, учні дитячих шкіл мистецтв, будинків творчості у віці від 6 до 16 років.

Відео дня

«Наближається велике свято Воскресіння Христового. До нього готуються в кожній родині і кожному храмі, адже це справжній символ православної віри. Особливе значення ця подія має для дітей, які поки ще тільки пізнають Господа і християнські цінності. Для того, щоб вони більше дізналися про великодні традиції, в тому числі - на Святій Горі Афон, ми вирішили взяти участь в організації конкурсу. А з нагоди святкування 1000-річчя давньоруського чернецтва на Афоні навіть заснували свою номінацію найкращого малюнка - Великдень на Святій Горі Афон», - розповів засновник Благодійного фонду «Православний спадок України на Святій Горі Афон» Дмитро Ворона.

Прийом робіт на виставку проводиться до 18 квітня, відкриття експозиції - 23 квітня 2016 року. Роботи приймаються в номінаціях «Краща вишивка», «Кращий малюнок» (живопис, графіка), «Краща плетена робота», «Кращий Петриківський розпис», «Краща робота з флористики», «Краща робота. Вітраж », особлива номінація - «Краща писанка».

Фінал заходу відбудеться 5 травня 2016 роки (початок о 16.00) і пройде в рамках V Великоднього фестивалю «Візерунки Великодня - 2016». Безпосередньо фестиваль буде проходити в період Світлої Пасхальної Седмиці - з 2 по 8 травня.

Щоб стати учасником конкурсу, необхідно подати анкету-заявку до 18:00 24 квітня 2016 року. Заповнені анкети приймаються за адресою проведення фестивалю: м Київ, Залізничне шосе, 3 (просвітницький центр Галерея «Соборна» вхід з боку автостоянки).

Координатор проекту - менеджер з організації масових заходів для дітей ДПЦ КС УПЦ, Калініченко Оксана Сергіївна, тел.: (097) 916 16 63, (044) 529 03 59, e-mail: infoprosvita@ukr.net.