У Гостомелі на Київщині відкрилася фотовиставка «Наш Афон», організована духовно-просвітницьким центром Кафедрального собору УПЦ «Галерея «Соборна» та благодійним фондом «Православний спадок України на Святій Горі Афон». Про це "УНІАН-Релігії" повідомили оранизатори.

"Афон – це одне з найдивовижніших місць на землі. У наші дні все більше людей прагнуть потрапити на цей грецький півострів, історія якого оповита безліччю легенд. Кожен паломник звідти повертається зовсім іншим. Він знаходить духовний досвід, який ніде більше не знайти на землі. Благодать Святого Духа, молитви та поради подвижників допомагають людині подивитися на світ іншими очима, знайти сили для зміни на краще, що, без сумніву, зробить світ набагато світліше", - зазначив виконавчий директор благодійного фонду «Православний спадок України на Святій Горі Афон» Андрій Ус.

За його словами, до цього проекту Фонд приєднався нещодавно і в майбутньому спільно з духовно-просвітницьким центром кафедрального собору УПЦ «Галерея «Соборна» планує продовжити практику проведення просвітницьких проектів, присвячених Святій Горі Афон.

Відео дня

В ході презентації експозиції школярі та педагоги звершили віртуальне паломництво на Святу Гору, познайомилися з її життям, історією, традиціями і культурою. Вони дізналися про історію Афону, побут ченців, їхню працю, про те, як була заснована чернеча республіка і чому її можуть відвідувати тільки чоловіки. Також програма включала презентації, розповіді про монастирі і святині Афону.

У перший день роботи виставки її відвідали понад 300 осіб.

«Переглянувши виставку, розумієш, що Афон дає бажання змінити себе на краще, хоча б трохи піднятися непростими сходами духовності, стати хоча б на один крок ближче до Бога», - відзначили відвідувачі.

Робота виставки триватиме до 17 квітня за адресою: Київська область, місто Гостомель, вул. Рекунова, 11-а, середня школа №13. (045) 973 28 00