Фото news.church.ua

В Українській Православній Церкві заявляють, що допомагають не тільки переселенцям і жителям Донбасу, але і військовим.

В рамках благодійних програм Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань більше двох тисяч сімей із зони АТО зараз отримують в Києві допомогу від церкви.

Про це повідомляє "Кореспондент" з посиланням на Центр інформації УПЦ.

Відео дня

"Оскільки проблеми вимушених переселенців вже не настільки гострі і починають відходити на другий план, ми намагаємося допомогти всім категоріям нужденних і знедолених. Особлива увага Церкви зараз прикута до тих, що були військовими АТО, які постраждали від жахів війни, прагнучи допомогти багатьом з них подолати алкогольну та наркотичну залежність, що виникла як результат на стрес", - заявив глава Синодального відділу, протоієрей Владислав Диханов.

Як зазначається, допомога надається також українським військовим, які проходять лікування в лікарнях і госпіталях. Практично у всіх єпархіях канонічної Церкви діють Центри духовної підтримки і психологічної реабілітації учасників бойових дій, їх родичів, а також мирних жителів, постраждалих від військового конфлікту.

Як заявляють в церкві, один лише Центр гуманітарної допомоги, організований Синодальним відділом УПЦ з соціально-гуманітарних питань на території Києво-Печерської Лаври, розподілив десятки тисяч харчових наборів, одиниць одягу, засобів особистої гігієни, постільної білизни та інших необхідних речей серед 17 тисяч біженців.

Серед окремих напрямків роботи Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань: допомога дітям-сиротам і неповнолітнім, позбавленим батьківського піклування; підтримка малозабезпечених сімей; людей з особливими потребами; безпритульних та людей поважного віку; ув'язнених.

В УПЦ нагадали, що тільки за офіційними даними в 2015 році віруючі Церкви організовано зібрали і відправили в зону бойових дій близько 4 тисяч тонн гуманітарної допомоги і додатково - на суму близько 35 мільйонів гривень. Військові прифронтової зони в 2015 році отримали близько 320 тонн матеріальної допомоги (в тому числі, ліками та медичним обладнанням). Також в підрозділи ЗСУ було направлено близько 5,5 мільйонів гривень допомоги і додатково - 1,4 тисячі тонн гуманітарних вантажів, заявляють в церкві.

Крім того, наголошується, що в лютому добре зарекомендував себе соціально-гуманітарний проект - Міжнародна гуманітарна місія "Милосердя без кордонів" під керівництвом протоієрея Захарії Керстюка. В рамках проекту тільки в лютому поточного року в прифронтову зону доставлено 21-й транш гуманітарної допомоги (дитяче харчування, супові набори, матраци, ковдри і т. П.) вагою близько 64 тонн. Таким чином загальний обсяг зібраних, доставлених і розподілених вантажів «Милосердя без кордонів» досяг 1,399 тонн.

Раніше повідомлялося, що благодійну місію УПЦ КП підозрювали в незаконній торгівлі під виглядом гуманітарної допомоги учасникам АТО. У поліції подібну інформацію спростували.

korrespondent.net