Фото news.church.ua

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій у Хрестопоклонну неділю закликав усіх вірних не залишати подвигу посту і молитви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Митрополита Онуфрія, Свята Церква допомагає людині звершувати аскетичні подвиги розумно.

Блаженніший владика нагадав, що в перший тиждень Великого посту – Торжества Православ'я – віруючі затверджувалися прикладом тих, хто присвятив своє життя повністю без залишку служінню Богу. У другу неділю Церква вказала на те, що Бог – це Світло, що просвічує кожну людину.

Відео дня

«Третя неділя Святої Чотиридесятниці називається Хрестопоклонною тому, що вчора за вечірнім богослужінням на середину храму винесли Святий і Животворящий Хрест – знак нашої перемоги над дияволом, знаряддя нашого спасіння», – зазначив Предстоятель УПЦ.

«Коли людина починає звершувати якийсь подвиг, то через деякий час у неї настає занепад сил, виснаження і тоді їй потрібна допомога. Ми вже три тижні утримуємося, кожен у свою міру. І у нас зменшилась і міцність, і рішучість і твердість. Тому Свята Церква пропонує нам, як наче якийсь жезл для подорожнього, допомогу Святого Животворящого Хреста. І ми, укріплюючись Його силою, знову бадьорим кроком продовжимо свою ходу по тому шляху, який Господь накреслив нам у вигляді Святої Чотиридесятниці», – сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.