Фото news.church.ua

Вірян Української Православної Церкви, які були заблоковані у Свято-Успенському храмі в селі Птича на Рівненщині, вдалося замінити.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ посилаючись на благочинного Дубенського благочиння протоієрея Анатолія Богданова.

«В суботу, 2 березня, нам вдалося змінити людей в храмі. І вчора ми змогли передати і воду, і харчі нашим вірянам», – зазначив отець Анатолій.

Відео дня

Як повідомлялось, після невдалої спроби 30 березня перекрити міжнародну трасу Київ-Чоп, представники УПЦ КП у Птичі заблокували вірян УПЦ в їхньому храмі без їжі і води на три дні.

«Представники громади КП постійно погрожують вірянам УПЦ. Лайка лунає в бік тих людей, що знаходяться в храмі увесь час», – говорить протоієрей Анатолій Богданов.

Він розповідає, що наразі на території храму знаходиться більше десятка поліцейських, які слідкують за порядком, а також місцеві жителі – представники УПЦ КП та віряни і священики Української Православної Церкви.

Представники ж районної та обласної влади ведуть себе досить пасивно і ігнорують ситуацію, повідомляє благочинний Дубенського благочиння Рівненської єпархії УПЦ.

В Інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ звертають увагу на те, що представники УПЦ КП намагаються вплинути на керівництво області та громадськість, вимагаючи передати їм Свято-Успенський храм. При цьому, законне право на приналежність храму релігійній громаді Української Православної Церкви було підтверджено неодноразово в судах України.

За матеріалами news.church.ua