Фото

Почався четвертий тиждень Великого Посту - Хрестопоклонна седмиця. У Хрестопоклонну неділю з вівтаря для поклоніння в усіх православних храмах винесено Хрест Господній, прикрашений квітами.

Середа четвертої седмиці вважається половиною Великого посту.

У цьому році на четвер четвертої седмиці випадає велике двунадесяте свято - Благовіщення, яке щорічно відзначається 7 квітня.

Відео дня

Поклоніння Хресту триває до п'ятниці четвертої седмиці Великого посту, тому весь четвертий тиждень називається Хрестопоклонним. У цей тиждень віруючі у храмі перед Хрестом Господнім роблять земні поклони зі співом: «Хресту Твоєму поклоняємося, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо». Поклоняючись Хресту Господньому, православні християни отримують духовні сили у несенні свого життєвого хреста.

У п'ятницю перед Літургією Хрест урочисто повертають у вівтар.

Православна Церква вшановує Хрест Господній, поклоняючись Іісусу Христу і Його спокутному подвигу. Хрест є символом спокутної смерті Христа і Його Воскресіння, яке відкрило шлях в рай усім, хто готовий слідувати за Ним.

Особливо шанована святиня Православ'я – Святий Хрест гори Афон, встановлений на вершині чернечої держави на висоті 2033 метра над рівнем моря.

БФ «Православний спадок України на Святій горі Афон» - для «УНІАН-Релігії».