Віруючі Української Православної Церкви у Свято-Успенському храмі села Птичі на Рівненщині знаходяться без їжі і води.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Представники УПЦ КП блокують вхід в Свято-Успенський храм, забороняють передавати людям продукти і воду.

Відео дня

«Віряни УПЦ мають право знаходитися у храмі, неправомірними є дії представників поліції, чиновників, які допустили таку ситуацію. Церква належить громаді УПЦ згідно тих документів і рішень чотирьох судів», – заявив правозахисник Рівненської єпархії.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 30 березня на території села Птича біля Успенського храму відбулася чергова акція протесту представників УПЦ КП, які перекрили трасу Київ-Чоп, з вимогою до керівництва області віддати їм Свято-Успенський храм. 

Представники УПЦ КП вимагають виконати рішення про арешт храму.

В УПЦ стверджують, що право релігійної громади УПЦ перебувати у своєму храмі підтверджено не одним рішенням суду, тому і обмежити його ніхто не може.

«Відповідно до норм чинного національного та міжнародного законодавства право власності непорушне. Незрозумілим залишається факт неспроможності правоохоронних органів забезпечити дотримання громадського правопорядку у пересічному селі України, що тоді можна говорити про державу? Чиновники усіх рангів зобов’язані донести до громади КП, що, згідно діючого законодавства, вони не можуть висувати жодних претензій на Свято-Успенський храм», - коментують в УПЦ.

За даними Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, законне право на приналежність храму релігійній громаді Української Православної Церкви у Птичі було підтверджено в судах України чотири рази.

За матеріалами news.church.ua