Фото: Центр інформації УПЦ

У Києві, в академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану (Афганський храм) розпочалося цілодобове читання Неусипного Псалтиря за здоров’я поранених, упокій загиблих воїнів і за мир в Україні.

ВІДЕО

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, до цілодобового читання Псалтиря у період Великого посту можуть долучитись усі вірні, для кого сьогодні особливо важлива посилена молитви за близьких.

Відео дня

«Найголовніше просити Бога, щоб на українській землі не лилася кров. Молитва, яка лунатиме в цьому храмі цілодобово, буде за те, за що болить наше серце. Ми молимося за Батьківщину. Молимося за воїнів, які були поранені і потребують Божої і людської допомоги. А також за тих, хто закінчив своє життя. Запрошуємо всіх киян, вірних Української Православної Церкви, щоб вони зайшли в цей храм – він буде відчинений цілодобово – і кожен може долучитися до цієї важливої справи. Тому що молитва має бути спільна і безперервна. Про це говорить і сама назва – Неусипний Псалтир», - розповів ректор Київської духовної академії і семінарії (КДАіС) митрополит Антоній (Паканич).

читання Неусипного Псалтиря в Афганському храмі. Фото: Центр інформації УПЦ

У свою чергу голова Української спілки ветеранів Афганістану, Герой України Сергій Червонописький зазначив, що Неусипний Псалтир в Афганському храмі - це молитва за майбутнє України. 

«Це заклик до миру, до усунення тих протиріч, які існують у нашому суспільстві. Ми будемо підтримувати читання Псалтиря цілодобово. Заходьте до нашого храму, будемо разом молитися за Україну», - сказав Сергій Червонописький.

Читання Неусипного Псалтиря розпочали керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Антоній і голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький. У період Великого посту Псалтир безперервно читатимуть вихованці Київських духовних шкіл, священнослужителі, воїни-афганці, учасники бойових дій на Сході України. Псалми будуть читати до 22 квітня. 

Читання Неусипного Псалтиря відбувається з ініціативи студентів КДАіС за підтримки активістів Української спілки ветеранів Афганістану.

Цілодобове читання Псалмів - давня монастирська традиція, завдяки якій монахи вимолюють увесь світ. Псалмоспіви  - молитви особливої сили, що звершуються і вдень, і вночі. Окрім поминання живих і померлих, підносяться молитви з особливими проханнями і прикликанням Божої благодаті.

Свято-Воскресенський храм пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану відкритий цілодобово (Київ, вул. Лаврська, 17).