Фото: kplavra.kiev.ua

У Києві, в академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану (Афганський храм), 20 березня о12.30 розпочнеться цілодобове читання Неусипного Псалтиря за воїнів (за здоров’я поранених, упокій загиблих) і за мир в Україні.

Неусипний Псалтир у період Великого посту безперервно читатимуть вихованці Київських духовних шкіл, священнослужителі, воїни-афганці, учасники  бойових дій на Сході України.

Після початку читання Неусипного Псалтиря о 12.45 відбудеться брифінг за участю ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Антонія (Паканича), голови Української спілки ветеранів Афганістану, Героя України Сергія Червонописького, голова Київського комітету сімей загиблих військовослужбовців Тетяни Ліскіної.

Відео дня

Акредитацію на брифінг проводить Центр інформації УПЦ за тел. (066) 095 14 76 або за електронною поштою church.information.center@gmail.com 

Акредитація для представників ЗМІ є обов’язковою.

До цілодобового читання Псалтиря в Афганському храмі можуть долучитись усі бажаючі.

Неусипний Псалтир читатиметься до 22 квітня.

Читання Неусипного Псалтиря відбудеться з ініціативи студентів КДАіС за підтримки активістів Української спілки ветеранів Афганістану.

Цілодобове читання Псалмів - давня монастирська традиція, завдяки якій монахи вимолюють увесь світ. Псалмоспіви  - молитви особливої сили, що звершуються і вдень, і вночі. Окрім поминання живих і померлих, підносяться молитви з особливими проханнями і прикликанням Божої благодаті.

Свято-Воскресенський храм пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану буде відкритий цілодобово (вул. Лаврська, 17).