Фото orthodox.org.ua

9 березня в актовому залі Києво-Печерської Лаври, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відбулося відкриття VII щорічній конференції «Студентська наука в духовній школі», яка зібрала представників різних духовних і світських вищих навчальних закладів.

Пленарне засідання наукової конференції присвячено 150-річчю від дня блаженної кончини архієпископа Чернігівського Філарета (Гумілевського).

Відкриваючи конференцію, до учасників звернувся керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященство зазначив, що на дану конференцію подано рекордну кількість заявок на участь - 118.

Відео дня

Після чого митрополит Антоній оголосив привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія організаторам і учасникам конференції.

Потім владика ректор виступив з доповіддю «Життєвий шлях і наукова спадщина святителя Філарета Гумілевського».

В рамках пленарного засідання також прозвучали доповіді професора КДА протоієрея Олексія Добоша «Львівський церковний собор 8-10 березня 1946 року в контексті церковно-історичних реалій», і студентів магістратури КДА Павла Чамахуда «Порівняння історичних методів в догматичних системах святителя Філарета (Гумілевського) та єпископа Сильвестра (Малеванського)» і Харківської духовної семінарії Георгія Тертишника «Вплив свт. Філарета (Гумілевського) на духовну освіту м.Харкова».

Після завершення пленарного засідання конференція продовжила роботу по 9 секціях.

КДАіС