Нині у світі йде планомірна війна з християнством. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

Він відзначив, що ця проблема стала однією з ключових тем Спільної декларації предстоятелів Римо-католицької та Руської Православної Церков, підписаної за підсумками їхньої зустрічі в столиці Куби.

За словами митрополита, у документі відображене «бачення тих загроз, які з'явилися зараз у різних регіонах світу, і насамперед сказано про те, що під загрозою останнім часом опинилися християни».

Відео дня

Архієрей зауважив, що «за даними британської правозахисної організації «Відкриті двері», за минулий рік в світі було вбито більше семи тисяч християн і повністю зруйновано дві з половиною тисячі храмів».

«Тобто кожні 5 хвилин десь в світі вбивають одного християнина. Це говорить про те, що християнство в небезпеці, що йде планомірна війна з християнством», – підсумував митрополит Антоній.