Релігійними ідеями не можна виправдовувати війни і вбивства. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

Аналізуючи Спільну декларацію, підписану за результатами зустрічі Патріарха Кирила і Папи Римського Франциска, він відзначив: «Була підкреслена надзвичайно важлива позиція: ніякі злочини не можуть бути скоєні в ім'я Бога. Релігія не може бути причиною вбивства і війни. І той, хто це робить, прикриваючись релігійними ідеями, йде проти Бога».

Митрополит наголосив, що «такі дії взагалі суперечать релігійній свідомості».

Відео дня

«Бог дає людині життя, і тільки Бог може це життя забрати. І ніякі причини – ідеологічні, політичні, геополітичні – не можуть бути прикриттям для вбивств», – підкреслив він.

Архієрей зауважив, що «особливу увагу (в декларації – ЦІ) було приділено Близькому Сходу – найбільш гарячій точці на мапі світу на даний час».

«Ситуація в цьому регіоні небезпечна тим, що від неї може спалахнути полум'я світової війни. У декларації зазначено, що всі люди доброї волі повинні відповідально поставитися до цього і зробити все, щоб через діалог зупинити кровопролиття. В голосі церковних ієрархів, зверненому до світової спільноти, до політиків, до тих людей, від яких залежить можливість зупинити цю війну, відчувається крик душі всіх віруючих людей», – сказав митрополит Антоній.