Духовенство та віряни Української Православної Церкви до Міжнародного дня онкохворої дитини зібрали кошти та здали кров на потреби стражденних. Акції триватимуть по всій Україні протягом року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

З благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія 16 лютого в рамках акції на підтримку онкохворих дітей п’ятдесят священиків єпархіїздали кров на Рівненській обласній станції переливання крові.

«Цей рік у Рівненсько-Острозькій єпархії оголошено роком допомоги онкохворим дітям. Наші священики уже впродовж досить довгого періоду часу опікуються такими діточками в нашій області», – розповів настоятель Свято-Воскресенського храму міста Острог протоієрей Віктор Земляний.

Відео дня

«А оскільки вчора був міжнародний день допомоги онкохворим дітям, наші священики прийняли рішення допомогти у найгострішій потребі для лікування цих дітей – здати для них кров. Ми думаємо, що ця справа повинна стати прикладом для багатьох наших віруючих, для багатьох наших прихожан, щоб і вони відгукнулися на цю добру справу», – додав він.

Акція триватиме майже місяць. Також допомогу дітям із онкогематології можна надати, опустивши грошову купюру у скриньки для пожертв, що були розміщені у всіх храмах єпархії на початку року.

Цього ж дня клірик Сумської єпархії відвідавпацієнтів гематологічного відділення Сумської обласної дитячої лікарні. Священик Павло Хмелецький від імені правлячого архієрея Сумської єпархії владики Євлогія привітав дітей та їхніх рідних з торжеством Стрітення Господнього. З побажаннями якнайшвидшого одужання, допомоги Божої в подоланні важких життєвих обставин і міцної віри кожна сім’я отримала в дар воскову Стрітенську свічу і образ Пресвятої Богородиці.

Всі хворі мали можливість причаститися Святих Христових Таїн, прийняти таїнства Сповіді та Єлеопомазання.

15 лютого в Успенському соборі міста Харкова відбувсятрадиційний благодійний хоровий концерт, на якому збирали кошти на лікування онкохворих дітей.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія акцію «Діти-дітям» організував відділ у справах молоді єпархії. Вперше програма концерту складалася виключно з виступу дитячих хорових колективів.

Перед початком концерту був відслужений молебень перед іконою Богородиці «Всецариця», яка по Священному Переданню має особливу благодать допомоги при онкологічних захворюваннях.