1

Одним із головних мотивів зустрічі Папи Римського Франциска і Патріарха Кирила в Гавані було намагання запобігти третій світовій війні. Про це заявив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Дуже важливо, що Предстоятелі торкнулися глобальних питань: переслідування християн за віру на Близькому Сході, спільного християнського свідчення сучасному світові, моральних цінностей», – сказав отець Миколай.  

Він відзначив, що спільна заява, підписана за підсумками зустрічі в кубинській столиці, «відстоює інститут традиційної сім’ї: там прямо сказано, що сім’я – це союз між чоловіком і жінкою. І це є відповіддю на ті процеси, які зараз відбуваються в багатьох країнах світу, насамперед у Європі та Північній Америці, де гомосексуальні союзи легалізують і прирівнюють до традиційних родин».

Відео дня

«У заяві говориться про необхідність для європейців пам’ятати про свої християнські корені і відстоювати їх. Це дуже актуально з огляду на те, що до Європи прибуває надзвичайно багато мусульман – біженців із Близького Сходу та інших країн – і, відповідно, відбувається певне зіткнення культур та релігій», – зауважив священик.

«Одним із головних мотивів зустрічі було намагання двох найвпливовіших християнських лідерів планети запобігти третій світовій війні, загроза якої проглядається крізь події на Близькому Сході. Предстоятелі великих християнських Церков вирішили сказати своє слово світові, щоб він не скотився у прірву нової війни», – наголосив протоієрей.

За його словами, «ця зустріч цінна тим, що в часи, коли політики з різних країн не можуть знайти порозуміння й намагаються вирішити свої конфлікти за допомогою зброї, лідери Церков, між якими також є давні проблеми, показують приклад того, як можна, будучи різними, зберігаючи свої традиції і особливості, знаходити взаєморозуміння та згоду в головному».