Фото news.church.ua

31 січня невідомі вчинили наругу над храмом на честь святої блаженної Ксенії Петербурзької Першого Дарницького благочиння столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на кліриків парафії.

Зловмисники вдерлися до церкви через вікно, порозкидали вівтарні приналежності, що знаходилися на Святому Престолі та жертовнику, розсипали на підлогу Святі Дари, які були у дарохранительниці, викрали церковні пожертви та інші речі.

На виклик священиків, які побачили наслідки пограбування, прибув наряд поліції та оперативно-слідча група, які обстежили місце злочину.

Відео дня

За фактом злочину було відкрито кримінальне впровадження. У прес-службі Дарницького райвідділу поліції повідомляють, що наразі ведеться слідство: встановлюються підозрювані.

Зазначимо, що за останні півроку це вже другий випадок пограбування храму святої блаженної Ксенії Петербурзької столиці. Раніше повідомлялося, що на початку минулого місяця невідомі намагалися спалити храм на честь святителя Петра Могили Другого Шевченківського благочиння Києва.