1

Напередодні дня пам'яті 14 000 немовлят, від Ірода у Віфлеємі вбитих, у всіх храмах Запорізької єпархії УПЦ відбулися покаянні молебні про прощення гріха аборту.

10 січня Запорізька єпархія УПЦ закликала до всенародного покаяння за гріх аборту.

За інформацією прес-служби Запорізької єпархії УПЦ, в храмі в ім'я св. мучениці Татіани в Мелітополі покаянний молебень про прощення гріха дітовбивства відслужив настоятель храму протоієрей Михайло Пеций.

Відео дня

Після співу покаянного канону і загальної коленопреклонной молитви, отець Михаїл закликав берегти себе та своїх близьких від цього страшного гріха. А ті, хто зробили його до покаяння - діяльного викуплення його перед Богом, яке можливе через турботу про вже народжених, але, на жаль, покинутих своїми батьками дітей-сиріт.

У Свято-Георгіївському храмі Запоріжжя після Божественної Літургії відбувся покаянний молебень до Господа Бога, Пресвятої Владичиці Богородиці і святих мучеників 14 тисяч немовлят заради Христа у Віфлеємі від Ірода замучених, про прощення гріха дітовбивства.

Під час молебню пройшла соціальна акція "Запали свічку в пам'ять про нього", організовану соціально-парафіяльною службою захисту сім'ї материнства і дитинства "Зернятко".

У всіх храмах Веселовського благочиння відбулися покаянні молебні про прощення гріха дітовбивства.

Після покаянного молебню в храмі в ім'я Казанської ікони Божої Матері смт. Веселе, благочинний церков Веселовського округу протоієрей Олександр Мурашко, звертаючись до присутніх зауважив, що на превеликий жаль, в наш час аборт вважається звичайною справою, простою нескладною операцією. Але мало хто замислюється про те, що аборт - це першу за все порушення Божої заповіді - не убий. Бо в момент зачаття народжується нова особа, наділена всіма якостями майбутнього людини і, що найголовніше - живою душею. І додав, що необхідно ще і ще раз привернути увагу громадськості до проблеми абортів, особливо серед молоді.

Благочинний Кам'янсько-Дніпровського округу протоієрей Олег Чиквашвили відслужив покаянний молебень для тих, хто кається у гріху аборту в храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Кам'янка-Дніпровському.

Були присутні і було видно, що для них це значимо. Дуже важливо, що і чоловіки розуміють цю проблему, та беруть участь в молитві.

По закінченні молебню отець Олег зачитав звернення правлячого архієрея Запорізької єпархії владики Луки.

Владика закликав усіх до покаяння через таїнство сповіді.

За матеріалами сайту "Індустріалка"