Протягом декількох днів святкування Різдва Христового прихильники УПЦ КП напали на хресний хід віруючих УПЦ, священик отримав погрози, а також вп'яте була зірвана недільна Літургія, повідомляє segodnya.ua.

У селі Птича Дубенського району Рівненської області знову неспокійно. Представники "Київського патріархату" побили своїх односельців під час Хресної ходи, який здійснювали віруючі Української Православної Церкви після святкового богослужіння. Про це повідомив Інформаційному відділу УПЦ прес-секретар Рівненської єпархії ігумен Герман (Кулакевич).

Одну з жінок забрала "швидка допомога" до лікарні зі струсом мозку і значними тілесними ушкодженнями, повідомляють в єпархії.

Відео дня

"Прихильники "Київського патріархату" виходили з вилами, хто з чим міг, і не давали пройти цим хресним ходом, – розповідає прес-секретар єпархії. – Тоді й відбулися сутичка – побили одну з жінок".

За словами священика, Ірину Горчук били її ж сусіди. Зараз вона перебуває в обласній клінічній лікарні. Очевидці стверджують, що побиття скоїли не тільки односельчанки, але і чоловіки, і все це на очах малолітнього сина жінки.

Юрист Рівненської єпархії Катерина Іванюк повідомляє, що у даній справі розпочато кримінальне провадження.

Крім того, в селі Підлужжя Дубенського району Рівненської області невідомі закидали камінням будинок протоієрея Іоанна Савчука, який є уродженцем пташиного – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на "Союз православних журналістів".

"Наступного дня представники КП вп'яте зірвали недільну Божественну літургію громади храму праведної Анни с. Кути Тернопільській області", – повідомляє прес-служба УПЦ.

Наголошується, що фактом перешкоджання богослужіння і розпалюванню релігійної ворожнечі відкрито вже три кримінальні провадження.

segodnya.ua