Фото news.church.ua

23 грудня, під час візиту до Ізраїлю, Президент України Петро Порошенко разом із дружиною відвідав храм Воскресіння Христового та вклонився його святиням – Голгофі, Каменю Помазання і Кувуклії над Гробом Господнім.

Як повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на сайт Президента України, під час поклоніння главу Української держави супроводжував Його Блаженство, Блаженніший Патріарх Святого Граду Єрусалиму Феофіл ІІІ та сестри Свято-Єлисаветинського сестринства милосердя, осередком якого є київська парафія на честь святителя Михаїла, першого Митрополита Київського, розташована при Олександрівській міській клінічній лікарні.

Петро Порошенко познайомився з діяльністю Єлисаветинського сестринства на території Святого міста Єрусалиму. Сестри милосердя, котрі зібралися з усіх регіонів України, щодня у Храмі Воскресіння звершують особливе молитовне правило за мир в Україні та моляться за своїх співвітчизників.

Відео дня

Нагадаємо, цими днями митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій звернувся до Президента України з проханням захистити права вірних Української Православної Церкви в селі Птича.