У столиці до 28 грудня будуть перебувати мощі священномученика Воніфатія Тарсийського, якому моляться про подолання пристрастей пияцтва, куріння, наркоманії, ігроманії та інших залежностей.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це розповів настоятель київського храму Успіння Пресвятої Богородиці протоієрей Костянтин Кватирко.

Відео дня

Щодня о 13.00 і 17.00 у храмі Успіння Пресвятої Богородиці проходять водосвятні молебні та помазання єлеєм, освяченим від святих мощей.

Храм знаходиться в Дарницькому районі Києва по вулиці Урлівська, 20-а (від станції метро «Лівобережна» маршрутка 177 або від станції метро «Позняки» маршрутка 577). Церква відкрита з 08.00 до 20.00.

З настоятелем храму протоієреєм Костянтином Кватирко можна зв'язатися за моб. (096) 002 75 75.

*** Святий мученик Воніфатій жив в 3 столітті. Він був керуючим маєтками у знатної римлянки Аглаї, з якою перебував в інтимному зв'язку. При цьому житіє повідомляє, що він був милостивий до убогих, велелюбний до мандрівників і чуйний до усіх, хто знаходиться в горі.

Аглая, яка, як і Воніфатій, сповідувала християнство, одного разу направила його в Малу Азію викупити мощі мучеників і привести їх їй. Воніфатій разом з рабами прибув в кілікійське місто Тарс, де став свідком мучеництва 20 християн. Побачивши це, він відкрито визнав себе християнином, цілував кайдани мучеників і відмовився принести жертву язичницьким богам.

Після цього Воніфатія катували і усікли мечем. Раби Аглаї шукали його три дні. Почувши про його мученицьку смерть, вони знайшли тіло і голову святого, які викупили за 500 золотих монет. Помазавши останки Воніфатія пахощами, вони перевезли їх в Рим.

Тропар

К сословию послан мучеников, мученик был еси истинен, пострадав за Христа крепчайше, всехвальне, мощми же возвратился еси верою пославшей тя, Вонифатие блаженне, моли Христа Бога прияти нам грехов прощение.