22 грудня Господарський суд Рівненської області виніс рішення, яким зобов`язав релігійну громаду УПЦ КП усунути перешкоди для користування вірянами Української Православної Церкви храмом у селі Мильча Дубенського району, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Активну позицію у відстоюванні інтересів громади УПЦ КП в суді взяв на себе голова села Мильча - керівник парафіяльних зборів Київського патріархату, який в лютому 2015 року опечатав храм релігійної громади УПЦ.

Як повідомляють в УПЦ, храм у селі Мильча знаходиться у власності громади Української Православної Церкви з 1991 року. Згідно рішення Рівненської обласної ради народних депутатів № 173, земельна ділянка, на якій збудовано церкву, надана в постійне користування.

Відео дня

Усі намагання представників УПЦ КП відстояти свої незаконні права лишилися без уваги. Суд задовільнив позов релігійної громади УПЦ, який вона подала у вересні 2015 року, з проханням повернути їй можливість молитися у власному храмі.

В УПЦ нагадують, що 12 лютого голова сільської ради оголосив про проведення так званого референдуму про «перехід» храму УПЦ під юрисдикцію Київського Патріархату». 

За матеріалом Інформаційного відділу УПЦ