ВІДЕО

Як повідомляє Синодальний інформаційний відділ УПЦ, 18 грудня, в селі Птича на Рівненщині віруючих не пустили у власний храм, незважаючи на наявність у прихожан всіх документів на володіння культовою спорудою і рішення кількох судів, які підтверджують цей факт.

За свідченнями представників Рівненської єпархії, проти віруючих УПЦ використовували петарди і пляшки з «коктейлем Молотова», людей били палицями і арматурою. За словами протоієрея Віктора, парафіяни отримали численні поранення, в тому числі і сам священик.

Відео дня

Після того, як віруючим УПЦ вдалося потрапити в храм через бічні двері, представники УПЦ КП оточили вхід до церкви і «відрізали» електропостачання храму, через що віруючі залишилися без світла. Представників Державної служби охорони до власників церкви не пускали.

Протягом ночі облога храму тривала. Наразі за повідомленням представників Рівненської єпархії, в храмі без світла і води в якості заручників залишаються 12 жінок – членів громади УПЦ і 2 священики. Парафіяни свято-Успенського храму с. Птича просять молитов і звертаються до громадськості з проханням припинити свавілля і порушення прав місцевої релігійної громади УПЦ.

В УПЦ оцінюють дії УПЦ КП цілеспрямованою провокацією з метою дискредитувати українську владу і створити негативний імідж української держави.

За матеріалами Синодального інформаційного відділу УПЦ