Без світла та харчування понад добу залишаються віряни УПЦ у власному храмі у с. Птича на Рівенщині, заблоковані прихильниками УПЦ КП та представниками «Правого сектору». 

Про це 19 грудня повідомив Синодальний інформаційний відділ Української Православної Церкви з посиланням на протоієрея Віктора Земляного, клірика Рівненської єпархії.

Парафіяни Успенської громади перебувають в молитві та вірять, що свою церкву їм вдасться захистити.

Відео дня

Як повідомляв Інформаційний відділ УПЦ, 18 грудня віруючих не пускали до власного храму, незважаючи на наявність у парафіян усіх документів на володіння культовою спорудою та рішення кількох судів, підтверджуючих цей факт. 

За свідченнями представників Рівненської єпархії, проти вірян УПЦ використовували петарди та пляшку з «коктейлем Молотова», людей били палицями та арматурою. За словами протоієрея Віктора, парафіяни отримали чисельні поранення, в тому числі і сам священик.

Після того, як вірянам УПЦ вдалося потрапити до храму через бокові двері, представники УПЦ КП оточили вхід до церкви та «відрізали» електропостачання храму, через що віруючі залишилися без світла. Представників Державної служби охорони до власників церкви не пускали.

Протягом ночі облоа храму тривала. Наразі за повідомленням представників Рівненської єпархії, у храмі без світла та води у якості заручників залишаються 12 жінок – членів громади УПЦ та 2 священики.  Парафіяни Успенського храму с. Птича просять молитов та звертаються до громадськості з проханням присікти свавілля у Птичі та порушення прав місцевої релігійної громади УПЦ.

Як повідомляє Синодальний інформаційний відділ, того ж дня «Правий сектор» зірвав богослужіння громади УПЦ в с. Кути на Тернопільщині. 

В УПЦ зазначають, що в кожному разі дії бійців «Правого сектору» координуються священиками УПЦ КП, присутніми на місці подій.

В УПЦ оцінюють дії УПЦ КП цілеспрямованою провокацією з метою дискредитувати українську владу та створити негативний імідж Українській державі.

За матеріалами Синодального інформаційного відділу УПЦ