В Українській Православній Церкві заявляють про побиття віруючих в селі Птича Рівненської області.

ВІДЕО

Відео дня

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, посилаючись на сайт Синодального інформаційного відділу УПЦ, представники УПЦ КП та бойовики з «Правого сектору» перешкоджали парафіянам УПЦ увійти у власну церкву, кидаючи у них петарди, «коктейлі Молотова» та погрожуючи масовим захопленням храмів на Рівненщині. 

«18 грудня вірні Української Православної Церкви села Птича Рівненської області були побиті представниками Київського патріархату за участі «Правого сектору» та бездіяльності місцевої поліції. Вірян не пустили до храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці, який на законних правах належить релігійній громаді УПЦ», – зазначається в повідомлені.

У ньому вказується, що вірян били кийками, арматурою, застосовували проти них «коктейлі Молотова» і перцевий газ.

«Релігійна громада УПЦ має всі необхідні документи та рішення трьох судів, які підтвердили право на володіння храмом. Так, 2 грудня Київський апеляційний господарський суд своїм рішенням остаточно визначив, що храм Успіння Пресвятої Богородиці у селі Птича Дубенського району на Рівненщині належить громаді Української Православної Церкви», – підкреслюється в матеріалі інформаційного відділу УПЦ.

При цьому в УПЦ спростовують звинувачення у тому, що до Птичі були завезені «ченці з Почаївської лаври».

«Інформаційний відділ УПЦ посилаючись на очевидця подій, клірика Рівненської єпархії, протоієрея Віктора Земляного заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності. Парафіян Успенського храму с. Птича приїхали підтримати віруючі УПЦ навколишніх сіл, які не можуть залишитися байдужими до беззаконня та свавілля Київського патріархату на Рівненщині», – йдеться в повідомлені.

Зокрема, за даними Інформаційного відділу УПЦ, увесь рік, що триває конфлікт, представники УПЦ КП погрожують настоятелю храму протоієрею Миколаю Сисонюку вивезти його з села, підкидають у двір похоронні вінки з чорними стрічками. 11 грудня камера на подвір’ї настоятеля зафіксувала фігуру жінки, котра посипала все навколо пір’ям щойно випотрошеної курки.

В УПЦ нагадують що, «Успенський храм у с. Птича було захоплено 26 грудня 2014 року після проведення так званого референдуму, на якому частина місцевих жителів висловили прихильність до Київського патріархату. Незважаючи на наявність у релігійної громади УПЦ усіх юридичних прав на культову будівлю, Птицька сільська рада ухвалила безпрецедентне рішення, зобов’язавши допустити у своє приміщення іншу релігійну громаду, – УПЦ КП. Як наслідок, – у селі триває протистояння, що вже вийшло далеко за рамки правового поля».

Ознайомитися з повним текстом новини можно на сайті Синодального інформаційного відділу УПЦ.