1

Молитва може припиняти землетруси, зупиняти епідемії і вирішувати конфлікти.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це в інтерв'ю «Сегодня.uа» сказав глава Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент (Вечеря).

«Молитва – це той засіб, який змінює стихії світу. Вона припиняє землетруси, вона приборкує епідемії, вона воскрешає мертвих часом, а вже сварку приборкати або якийсь конфлікт загладити – так тим більше може», – зазначив владика Климент.

Відео дня

При цьому він звернув увагу на те, що в світі існує безліч подразників, які неможливо подолати.

«Потрібно зрозуміти, чому ми дратуємося, що в нашому внутрішньому розподілі таке, що дуже тонко і швидко реагує на будь-який подразник. Аналізуючи себе, ми побачимо, що більшість випадків, насправді, дуже дріб'язкові. Вони абсолютно нічого не значать, порівняно з якимись важливими речами: такими, як сімейне щастя, дружба, здоров'я, мир», – зазначив глава інформвідділу УПЦ.

За словами владики Климента, в переважній більшості випадків конфлікти виростають із дрібниці.

«Якщо ця дратівливість посилюється, Церква вчить людей в таких ситуаціях молитися короткими молитвами – людина в роздратуванні не зможе молитися уважно і довго. Але є таке правило: коли ти перебуваєш в гніві, в цей час нічого не говори людині. Навіть якщо опонент не правий, а за тобою правда, ти все одно в гніві не скажеш правильно. Почекай, заспокойся. І коли все всередині вщухне, скажи, що хотів. У більшості випадків після цього вже і не треба чогось говорити», – підкреслив єпископ УПЦ.