photo.unian.net

У сім’ї, де є любов, порозуміння та духовне життя, не буде проблем у розподілі домашніх обов’язків між чоловіком і жінкою.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї архієпископ Пантелеімон (Поворознюк), коментуючи останні соціологічні дані щодо відношення українців до розподілу домашніх обов’язків.

Голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї архієпископ Пантелеімон (Поворознюк) / ru.wikipedia.org

«Коли між чоловіком і жінкою є любов, порозуміння, і вони просять у Бога допомоги в сімейному житті, між ними не буде проблем у розподілі домашніх функцій. Є чоловіки, які не бояться жіночої роботи – наприклад, приготувати їжу, попрати та погладити білизну тощо. Є жінки, які кажуть своїм чоловікам: «Відпочинь, ти втомився, я дороблю це за тебе». Але, звісно, є така робота, яку чоловіки не можуть перекласти на жіночі плечі», – зазначив архієпископ Пантелеімон.

Відео дня

За його словами, якщо між батьками панує взаєморозуміння, діти навчаються від них, які принципи відносин закладати у свої майбутні сім’ї.

«Головне, щоб на першому місці була любов, яка проявляється у самопожертві. Голос совісті та почуття відповідальності дуже добрі помічники у будівництві щасливої сім’ї. Чоловік і жінка мають розуміти, що двоє поєднані в одне ціле, і метою їхнього життя є допомога у спасінні душі один одного та дітей», – підкреслив архієпископ УПЦ.  

Як повідомлялося, згідно з останніми даними Київського міжнародного інституту соціології, 49% українок виступають за те, щоб домашні обов’язки та догляд за дітьми розділялися між подружжям порівну. Чверть жінок згодні віддати чоловікові невелику частину домашніх справ і розділити догляд за дітьми. 57% українських чоловіків готові взяти на себе трохи домашніх справ і частину турбот з догляду за дітьми. 22% представників сильної статі не проти поділити домашні обов’язки порівну.