Фото karpatskijobjektiv.com

В Україні треба виконати величезну роботу у сфері допомоги літнім і безнадійно хворим людям, які знаходяться на завершальному етапі життя.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов, коментуючи дані рейтингу країн світу за індексом «якості смерті» у 2015 році.

1

«Розумний той, хто пам'ятає, що є межа його життя, писав православний святий Ісаак Сирін. А нині багато мислять так, ніби зібралися жити вічно. Сучасним людям властиво ховатися від усього, що нагадує про межі земного існування. Такий підхід породжує в суспільстві і проблему відношення до старості, зокрема до завершального періоду життя», – зазначив Владислав Діханов.

Відео дня

При цьому голова Соціального-гуманітарного відділу УПЦ зазначив, що сьогодні в Україні спостерігається прогрес у сфері допомоги хоспісам з боку громадських організацій та державних структур, що, на його думку пов'язане з копіюванням західних стандартів.

Як повідомлялося, згідно з результатами дослідження, проведеного The Lien Foundation і The Economist Intelligence Unit, в поточному році Україна опинилася на 69 місці серед 89 країн світу у рейтингу індексу «якості смерті» (рівень догляду за літніми і безнадійно хворими людьми на завершальному етапі життя). Перше місце посіла Великобританія, останнє - Ірак.