1

У київському Десятинному монастирі Різдва Пресвятої Богородиці до 2 грудня знаходиться мироточива ікона Божої Матері «Іверська».

Про це повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на насельника Десятинного монастиря ієромонаха Мелхиседека (Гордієнко).

«Мироточива ікона Богородиці «Іверська» прибула до нас з села Кірове Вінницької області з благословення Блаженнішого митрополита Онуфрія. Вона прославилася безліччю чудес. Молитви перед цією святинею допомагали людям зціленням від хвороб, зокрема онкологічних, а також у вирішенні різних життєвих проблем», – розповів ієромонах Мелхиседек.

Відео дня

Щодня в Десятинному монастирі Києва (вул. Володимирська, 2) перед «Іверською» іконою Божої Матері служаться акафісти та молебні. Всі бажаючі можуть отримати трохи миру. Монастир відкритий з 07.30 до 19.30.

*** Мироточива ікона Божої Матері «Іверська» прибула до Києва з села Кирівка Калінінського району Вінницької області, де в 2007 році в церкві святої преподобної Параскеви Сербської замироточили ікони.

Мироточива ікона з Кировки - копія Іверської ікони Божої Матері Портатиси («Вратарниця»), яка знаходиться в Іверському монастирі на Афоні.