п

21 листопада, у день пам’яті Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Відео дня

Його Блаженству співслужили намісник обителі, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді, в якій відзначив важливість звершення життєвого шляху християнина в доброчинності, що є радістю для ангелів.

Цього дня Свята Церква вшановує пам’ять всього ангельського воїнства на чолі з Архістратигом Михаїлом. Усі ангели, за словами Священного Писання, є «службовими духами, що посилаються служити тим, які мають успадкувати спасіння» (Євр. 1:14). Згідно з Переданням, вони різняться між собою особливістю служіння Богу і людям, що визначає місце кожного у дев’ятичинній ангельській ієрархії.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По завершенні Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав віруючих із днем Собору Небесних Сил безплотних і благословив усіх.